Bravúros győzelem: harmadszor is Európa legjobb karácsonyi vásárának választották az Advent Bazilikát!

Rekordot döntve, minden idők legtöbb szavazatával végzett az első helyen.

Hatalmas magyar sikerrel zárult az Európa legjobb karácsonyi vására online szavazás. A European Best Destination utazási portál versenyén 21 európai nagyváros - többek között Madrid, Bécs, Brüsszel, Salzburg és Prága - ünnepi rendezvényei előtt a budapesti Advent Bazilika bizonyult a legjobbnak, ráadásul minden idők legtöbb szavazatával. A Szent István téri adventi rendezvény így triplázott: 2019 és 2021 után 2022-ben is Európa legjobb karácsonyi vására lett, és a Karácsonyi vásárok állócsillaga címet is kiérdemelte.
 
Újra a magyaroké Európa legjobb karácsonyi vására. Az elismerést minden idők legtöbb szavazatával a Szent István téren rendezett Advent Bazilika nyerte el a Europen Best Destination utazási portál online szavazásán. 
 
Idén a december 8-án induló,  tíz napig tartó versenyen 21 európai város, Budapest mellett többek között Prága, Gdansk, Salzburg, Pozsony, Brüsszel, Manchester, Bécs, Madeira, Tallin, Madrid, Drezda és Edinburgh ünnepi vására vett részt. 
 
2022-ben rekordrészvétel mellett zajlott a szavazás, 179 ország utazója 374 803 szavazatot adott le kedvencére. Az Advent Bazilikát 51 253 kedvelés, minden idők legtöbb szavazata repítette az európai mezőny első helyére. 
 
Ezzel 2019 és 2021 után immár harmadszor nyerte el az Európa legjobb karácsonyi vására címet, ez a bravúr korábban csak Zágráb és Strasbourg vásárainak sikerült. A budapesti rendezvény a triplázás és a legjobbak legjobbjának járó elismerés mellé ráadásul a Karácsonyi vásárok állócsillaga címet is elnyerte.
 
A szervezők ezúton szeretnék kifejezni köszönetüket mindenkinek, aki szavazatával hozzájárult a sikerhez.

 

Ezúton is köszönjük a Rendezvény támogatóinak, hogy lehetővé tették az Advent Bazilika megszokott magas minőségben történő megvalósítását, ezáltal hozzájárultak ahhoz, hogy a Vásár az idei évben is Európa Legjobb Karácsonyi Vásárává válhasson. A Rendezvény támogatói az idei évben a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt., a Szerencsejáték Zrt., az E.ON Áramszolgáltató Kft., a Raiffeisen Bank Zrt., a Toyota Central Europe - Hungary Kft., a Samsung SDI Magyarország Zrt., valamint a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet . Hiszünk benne, hogy az Advent Bazilika sikere a Támogatóink segítségének is köszönhető, és nagyban hozzájárult Magyarország turisztikai vonzerejének növeléséhez nemzetközi szinten.