Duplázott az Advent Bazilika: idén is Európa legjobb karácsonyi vásárának választották!

Újra a magyaroké a kitüntető cím: 2019 után Bázel, Metz és Bécs előtt 2021-ben is a budapesti Advent Bazilika lett Európa legjobb karácsonyi vására. A European Best Destinations online szavazásán a budapesti rendezvényre 163 országból csaknem 25 ezer szavazat érkezett.

2019 után 2021-ben is Európa legjobb karácsonyi vásárának választották az Advent Bazilikát. A Szent István Bazilika előtt megrendezett karácsonyi vásár csaknem 25 ezer szavazattal többek között Bázel, Metz, Bécs, Madeira, Prága, Düsszeldorf, Moszkva és Brüsszel karácsonyi vásárát megelőzve diadalmaskodott a European Best Destinations független utazási portál tíz napig tartó online megmérettetésén. 
 
A verseny végeredményét 163 ország 173620 szavazója alakította, legtöbben az Egyesült Királyságból voksoltak. Az Advent Bazilika nem pusztán az összesített szavazáson végzett az élen, de az Angliából és az Egyesült Államokból érkezők körében is az abszolút kedvencnek bizonyult. 
 
Az Advent Bazilika évek óta az európai élmezőnyben szerepel: 2020-ban a második helyet szerezte meg a szavazáson, 2019-ben pedig az élen végezve, első ízben viselhette a legjobbnak járó címet. 
 
„Az rendezvény alapítása óta missziónk, hogy hozzájáruljunk Budapest és Magyarország turisztikai vonzerejének növeléséhez az ünnepi időszakban. Az online megmérettetésen való részvétel is ebből az elköteleződésünkből fakad.  Büszkék vagyunk rá, hogy az Advent Bazilika ezzel a kitüntető címmel ismét hírét viszi a világban Budapestnek. Köszönjük szépen mindenkinek, aki ránk szavazott!”
 
Az immár kétszeresen Európa legjobb karácsonyi vásárának választott Advent Bazilika idén tizenegyedik alkalommal fogadja az ünnepelni vágyókat. Tavaly, a koronavírus járvány első hulláma idején csak rendhagyó módon, karácsonyfaállítással és az online térbe költözve járulhatott hozzá az advent hangulathoz, idén azonban teljes pompájában, különleges szelfiponttal, a Bazilkára vetített 3D fényfestéssel, ingyenesen igénybe vehető korcsolyapályával, valamint közel 100 kézműves és gasztronómiaikiállítóval várja a látogatókat.

A rendezvény helyet biztosít a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet Adományboltjának, amelynek bevétele a rászorulókat segíti. A Coca-Cola is gondol a nehezebb sorsúakra: a vásárban minden eladott termékük után a Magyar Vöröskereszt segítségével egy tál ételt adományoznak egy rászorulónak.

A Szerencsejáték Zrt. Nagykarácsony sorsjegyeivel van jelen, amelynek bevételét összesen 23 játszótér kialakítására fordítják. A Raiffeisen Bank a biztonságos és fenntartható vásári élményhez járul hozzá. A pénzintézet jóvoltából akár érintésmentesen is lehet fizetni az árusoknál: az új, azonnali fizetési rendszeren alapuló QR-kódos fizetés a standok nagy részén elérhető. A QR-kódos fizetési megoldást a Raiffeisen Bank biztosítja a kereskedők részére, az új Scan&Go mobilfizetési applikációval.

 
A látogatók érdekében a rendezők számos, a törvényi előírásoknál szigorúbb intézkedést foganatosítottak. A vásár belvárosi gyalogosforgalomtól elzárt részébe kapukon keresztül, védettségi igazolvány ellenőrzése után belépni, a vásári sokadalom fellazítása érdekében pedig, további kisebb vásári helyszíneket alakítottak ki, ahol a hely adottságai miatt nem gyűlhet össze kritikus tömeg. 
 
Európa legjobb karácsonyi vására január 1-ig látogatható.