Halkülönlegességekben is lubickolhatunk a vásárban

Halas finomságokkal, receptfüzetekkel és gyermekeknek szóló ügyességi játékokkal népszerűsíti a halfogyasztást az Agrármarketing Centrum (AMC) a budapesti „Adventi ünnep a Bazilikánál” címet viselő rendezvényen.

Az AMC pozitív tapasztalata szerint a hagyományostól eltérő, különlegesebb elkészítési módokkal – pl. a fűszeres halgolyóval, vagy a különböző halpástétomokkal – sokak figyelme felkelthető a halételek iránt és tudatosítható, hogy egészségünk megőrzéséhez hetente legalább kétszer kellene halat fogyasztanunk. Épp ezért az adventi vásáron ilyen ínycsiklandó finomságokat is megtalálhatnak a látogatók, hiszen a „Kapj rá!” minden, ami hal feliratú faházak egyikében látványkonyha működik minden szombaton és vasárnap, naponta két alkalommal, Csesznegi István séf koordinálásával. A tematikus napokon harcsa, busa, ponty szerepel az ételsorban. A látványfőzéseken kívül a faházban olyan halas falatokat kóstolhatunk majd, mint a füstölt busa pástétom bagetten, a zöldfűszeres halgolyók remoulade mártással és a pontyropogós bazsalikomos paradicsomszósszal.

A szakmai szervezet a legkisebbek szórakoztatásáról sem feledkezett meg, hiszen a másik faházban a kiadványterjesztés és fotókiállítás mellett gyermekfoglalkoztató működik a nyitvatartási időben, amelynek keretében különböző halas témájú készségfejlesztő játékokat próbálhatnak ki a kicsik egy animátor segítségével.

A faházak hétfőtől csütörtökig 10-21 óráig, péntektől vasárnapig 10-22 óráig tartanak nyitva. Ez alól kivétel december 24-e, amikor 10-14 óra, illetve december 31-e, amikor 10-16 óra és január 1-e, amikor 10-20 óra között érhetők el a programok.