Gasztro

Utazz el velünk az ízek téli körútjára!

Kóstolj bele több ország ízletes fogásaiba, időzz el az édes élményekkel vagy éppen válassz valami karakteresebb fogást, hogy a téli hidegben is jóllakottan és nem fázva élvezhesd a számtalan kiállító portékjáit és szeretteid társaságát! Figyelem! A karácsony a szeretet és a gondoskodás ünnepe, mi pedig gondoskodtunk róla, hogy minden vendégünk megtalálhassa a fogára valót. Kiállítóink külön készülnek glutén, laktóz vagy cukor érzékeny vendégeinknek speciális ételekkel, hogy semmi se ronthassa el a közös étkezés élményét! Kiállítóink szinte mindegyikénél megtalálhatóak az ételallergiával együtt élők számára is fogyasztható finomságok.

                                                                                                   Kiálltók

Kozma mézeskalács – Kozma Zoltán népi iparművész

Kozma Zoltán szívügyének tartja, hogy ez a mesterség tovább éljen, megtartva a hagyományos technikáját és stílusát, ezért szeretnek ütőfás mézeskalácsot készíteni, de szívesen díszítik a hagyományos színes technikájú, valamint az újszerű írókás mézeskalácsokat is. A mézeskalácsok némelyikét a mai kor táplálkozási elvárásainak megfelelően készítik el (bio és cukormentes), megőrizve a hagyományos küllemet és ízvilágot.

Szeretem a levendulát – A’lacarte Kézművesbolt Kft.

A családi vállalkozás levendula termesztéssel foglalkozik Pannonhalmán. Szeretnék mindenkinek bemutatni, elérhetővé tenni ezt a csodálatos növényt és a belőle elkészíthető termékeket, legyen az iható vagy ehető, esetleg kozmetikumként felhasználható portéka. A vásárban levendulaszörp, levendulalekvár, levendulaméz, levendulaolaj, kézműveskávék lesz kínálatukban, de Pur-Pur Pannónia sheavajjal készült prémium szappanok közül is lehet válogatni.

Chilion

A Chilion az elmúlt években meghódította az országot. 2017-ben világbajnok lett az USA-ban (World Hot Sauce Awards). Jolokia 4X terméküket választották a világ legjobbjának “Pepper Blend” kategóriában. Erre különösen büszkék, mert ebben a kategóriában nem a termék ereje, hanem íze, összetétele számít.

Már-már klasszikusnak mondható receptjeik a kezdetek óta változatlanok, a csípősség mellett nagy szerepe van az ízeknek, minden kísérletezés a gasztronómia irányából indul.

Mézeskalács – Berszánné Román Erzsébet

Berszánné Román Erzsébet 10 éve készít mézeskalácsokat. A nagymamája is mézeskalács- és grillázstorta készítő volt. A mai napig az ő receptjét használja, kicsit modernizálva. A mézeskalácsok mellett saját tervezésű, népi motívumokkal, írókával díszitett tojásokat is megcsodálhatnak nála az érdeklődők.

BeeBor Mézbor Homoki mézből - BEEBOR Első Magyar Mézbor Manufaktúra Kft.

A BeeBor igazi desszertbor különlegesség! A Homoki család többszörösen elismert minőségű mézeiből, saját manufaktúrában, saját munkaerővel, saját ötletekkel és megvalósítással készül. A BeeBor védjegy oltalommal rendelkezik, „Magyar Kézműves Remek” címmel elismert mézbor. Kóstolja meg Ön is! Tegye vele a hétköznapokat ünneppé, az ünnepeket pedig emelkedettebbekké!  A BeeBor ajándékként is különleges és egyedi!

Ketel Magyarjai – Miklós Rudolf

Mézeskalács – Csóka Brigitta

A karcagi mézeskalács 1988 óta készül családi vállalkozásban. Főbb profil a mézes puszedli és mogyoróscsók készítés, emellett megtalálhatóak a karácsonyi hangulatot idéző mézeskalács házikók és figurák: harang, fenyőfa, angyalka, mikulás, csillag és egyéb finomságok. Felnőttek és gyerekek egyaránt visszatérnek egyedi íz világa miatt.

ChocoMe – Gourmet Store Kft.

A chocoMe a francia Valrhona, Michel Cluizel, Cacao Barry és a belga Callebaut csokoládégyártó vállalatok 100 százalék kakaóvaj tartalmú, felsőkategóriás csokoládé alapanyagait használja. A különböző feltéteket válogatott német, olasz és francia beszállítóktól szerzi be.

A hibátlan alapanyagokból készült, páratlan ízvilágú csokoládék készítése során rendkívüli figyelmet fordítanak az esztétikumra, amely mára a chocoMe csokoládék védjegyévé vált. A tökéletességre törekvés és kompromisszummentesség az alapanyagok beszerzésétől kezdve a csokoládékészítés összes lépésén át a kész termék kézhezvételéig bezárólag tetten érhető.

Csokicsel kézműves csokoládé

A Csokicsel Kft. családi vállalkozásként működik. 2012 óta készítenek vidám, mulatságos csokoládé termékeket. A kínálat végtelen: csokoládé szerszámok, csokoládé csavarok, csokoládé dugóhúzó, csokoládé kanál és sok egyéb valósághű csokoládé tárgy megtalálható náluk. A legjobb minőségű alapanyagokból dolgoznak, pontosan figyelve a részletekre, az esztétikai megjelenésre, magas színvonalra. A csokoládé tárgyak kézzel készülnek, kiváló belga csokoládéból.

Édes Fini Bt.

Ez SAJT – Laktózmentes sajtok – Lyan Kft.

Az „Ez SAJT” ínycsiklandó sajtkülönlegességei természetes érlelés útján válnak LAKTÓZMENTESSÉ. Hivatalosan is a VILÁG LEGJOBB sajtjainak választották őket a World Cheese Awardon. Tehéntől, a juhon át a kecskéig, illetve keménytől a penészesig nálunk minden megtalálható és megkóstolható. Másik különlegességük az EHETŐ ALKOHOL, ami nem más, mint harapható kockaalakú pálinka! Garantáltan észvesztő!

Truffle - Gourmand Company Kft.

A Gourmand Company szarvasgombás termékcsaládját saját gyűjtésű hazai gombákból készítik. Receptúráik a klasszikus, egyszerű variációktól a modern csúcsgasztronómiai ötvözetekig terjednek.  A feldolgozás során ügyelnek rá, hogy a szarvasgomba megőrizze egyedi ízét, illetve tovább gazdagodjon a házasítás által. Kihívásnak tartják, hogy erdeink kincseit elérhetővé tegyék hazánkban, ezért mottójuk a következő:   „Egy falat luxus mindenkinek jár! " Az adventi vásárban szarvasgombás és erdei gombás krémek, szarvasgombás olaj, só, vaj, sajt, csokoládé, szárított gombák, chutney-k, pickle, mézes mogyorókrém, darabolt és szeletelt szarvasgomba várja az ínyenceket.

Királyi Marcipán – Mezei Marcipán Kft.

A Királyi Marcipánnál egyedülálló marcipán különlegességeket készítenek. Manufakturálisan működő családi vállalkozásként, termékeik az édesiparban kapható legjobb minőségű alapanyagokból, kézzel készülnek.

Raj Ráchel flódnija – Makkábi Kft.

Raj Ráchel tortatervező 17 éve vezeti családi cukrászatát, a Raj Ráchel Tortaszalont, amelyhez három cukrászda tartozik Budapesten, valamint a www.torta.hu webáruház is.

Magyarország legismertebb magyar-zsidó süteményét, Raj Ráchel Flódniját a családi hagyományok és régi családi recept alapján készítik, kizárólag magyar, természetes alapanyagokból (mák, alma, dió és szilvalekvár). 2018-ban a ’100 Most Jewish Foods’ közé választották Raj Ráchel Flódniját New Yorkban.

Szamos édességek – Marcipán Likör Kft.

Szamos Annabella elkötelezetten képviseli a Szamos családi vállalkozást. Csaknem 12 éve járja az országot a Szamos termékekkel, így sok tapasztalatot szerzett a különböző régiók ízléséről,

A Bazilkánál levő adventi vásár egyik kedvenc helyszíne, mert itt a világ minden tájáról megfordulnak vásárlók. Büszkeséggel tölti el, hogy a Szamos termékeket sok országba viszik.

Szamos Marcipán Likőr, szaloncukor, desszertek, pralinék, sütemények, kekszek várják a vásárlókat az adventi vásárban.

Bokri Sajt Kft

A Nógrád megyében található kézműves üzem évezredes hagyományok útján létrejött ízvilágot varázsol
elő Önnek. Sajtjaik prémium minőségűek 100 % teljes tejből kerülnek előállításra. Termékpalettájukon
juhtúró, juh-, kecske-, és tehénsajtok is megtalálhatók. Termékeik elnyerték a Magyar Termék Nagydíjat,
a Kézműves Remek díjat és a natúr juhsajt a 2018-as Sajtmustrán is arany minősítést kapott.

Reinpold’s Kolbice

Újra gondoltuk az örök klasszikust, a kenyér és kolbász párosát. Kóstold meg te is a maximális hústartalmú kolbászokkal töltött tölcséreinket teljes kiőrlésű, vagy gluténmentes változatban, extra feltétekkel és szószokkal. Ha pedig csak kicsit vagy éhes egy Kolbdog kiváló választás lehet számodra!

 

Kobe Sausasages 

A Kobe Sausasages saját fejlesztésű, népszerű street foodjaival készül az ünnepre!! Az eredeti Kolbice frissen sült kenyértölcsére természetes juhbélbe töltött sertés-, a marha- vagy kacsakolbászkákat tartalmaz szabadon válaszható feltétekkel és szószokkal megbolondítva! Aki nem szeretne kenyeret enni, az sem marad éhesen: a friss saláta ágyon tálalt Kolbites ínycsiklandó grillkolbászkái rá várnak!