Gasztro

Utazz el velünk az ízek téli körútjára!

Kóstolj bele több ország ízletes fogásaiba, időzz el az édes élményekkel vagy éppen válassz valami karakteresebb fogást, hogy a téli hidegben is jóllakottan és nem fázva élvezhesd a számtalan kiállító portékjáit és szeretteid társaságát! Figyelem! A karácsony a szeretet és a gondoskodás ünnepe, mi pedig gondoskodtunk róla, hogy minden vendégünk megtalálhassa a fogára valót. Kiállítóink külön készülnek glutén, laktóz vagy cukor érzékeny vendégeinknek speciális ételekkel, hogy semmi se ronthassa el a közös étkezés élményét! Kiállítóink szinte mindegyikénél megtalálhatóak az ételallergiával együtt élők számára is fogyasztható finomságok.

                                                                                                   Kiálltók

Kozma mézeskalács – Kozma Zoltán népi iparművész

Kozma Zoltán szívügyének tartja, hogy ez a mesterség tovább éljen, megtartva a hagyományos technikáját és stílusát, ezért szeretnek ütőfás mézeskalácsot készíteni, de szívesen díszítik a hagyományos színes technikájú, valamint az újszerű írókás mézeskalácsokat is. A mézeskalácsok némelyikét a mai kor táplálkozási elvárásainak megfelelően készítik el (bio és cukormentes), megőrizve a hagyományos küllemet és ízvilágot.

 

Chilion

A Chilion az elmúlt években meghódította az országot. 2017-ben világbajnok lett az USA-ban (World Hot Sauce Awards). Jolokia 4X terméküket választották a világ legjobbjának “Pepper Blend” kategóriában. Erre különösen büszkék, mert ebben a kategóriában nem a termék ereje, hanem íze, összetétele számít.

Már-már klasszikusnak mondható receptjeik a kezdetek óta változatlanok, a csípősség mellett nagy szerepe van az ízeknek, minden kísérletezés a gasztronómia irányából indul.

 

BeeBor Mézbor Homoki mézből - BEEBOR Első Magyar Mézbor Manufaktúra Kft.

A BeeBor igazi desszertbor különlegesség! A Homoki család többszörösen elismert minőségű mézeiből, saját manufaktúrában, saját munkaerővel, saját ötletekkel és megvalósítással készül. A BeeBor védjegy oltalommal rendelkezik, „Magyar Kézműves Remek” címmel elismert mézbor. Kóstolja meg Ön is! Tegye vele a hétköznapokat ünneppé, az ünnepeket pedig emelkedettebbekké!  A BeeBor ajándékként is különleges és egyedi!

ChocoMe – Gourmet Store Kft.

A chocoMe a francia Valrhona, Michel Cluizel, Cacao Barry és a belga Callebaut csokoládégyártó vállalatok 100 százalék kakaóvaj tartalmú, felsőkategóriás csokoládé alapanyagait használja. A különböző feltéteket válogatott német, olasz és francia beszállítóktól szerzi be.

A hibátlan alapanyagokból készült, páratlan ízvilágú csokoládék készítése során rendkívüli figyelmet fordítanak az esztétikumra, amely mára a chocoMe csokoládék védjegyévé vált. A tökéletességre törekvés és kompromisszummentesség az alapanyagok beszerzésétől kezdve a csokoládékészítés összes lépésén át a kész termék kézhezvételéig bezárólag tetten érhető.

 

Édes Fini Bt.

Ez SAJT – Laktózmentes sajtok – Lyan Kft.

Az „Ez SAJT” ínycsiklandó sajtkülönlegességei természetes érlelés útján válnak LAKTÓZMENTESSÉ. Hivatalosan is a VILÁG LEGJOBB sajtjainak választották őket a World Cheese Awardon. Tehéntől, a juhon át a kecskéig, illetve keménytől a penészesig nálunk minden megtalálható és megkóstolható. Másik különlegességük az EHETŐ ALKOHOL, ami nem más, mint harapható kockaalakú pálinka! Garantáltan észvesztő!

Truffle - Gourmand Company Kft.

A Gourmand Company szarvasgombás termékcsaládját saját gyűjtésű hazai gombákból készítik. Receptúráik a klasszikus, egyszerű variációktól a modern csúcsgasztronómiai ötvözetekig terjednek.  A feldolgozás során ügyelnek rá, hogy a szarvasgomba megőrizze egyedi ízét, illetve tovább gazdagodjon a házasítás által. Kihívásnak tartják, hogy erdeink kincseit elérhetővé tegyék hazánkban, ezért mottójuk a következő:   „Egy falat luxus mindenkinek jár! " Az adventi vásárban szarvasgombás és erdei gombás krémek, szarvasgombás olaj, só, vaj, sajt, csokoládé, szárított gombák, chutney-k, pickle, mézes mogyorókrém, darabolt és szeletelt szarvasgomba várja az ínyenceket.

Királyi Marcipán – Mezei Marcipán Kft.

A Királyi Marcipánnál egyedülálló marcipán különlegességeket készítenek. Manufakturálisan működő családi vállalkozásként, termékeik az édesiparban kapható legjobb minőségű alapanyagokból, kézzel készülnek.

Raj Ráchel flódnija – Makkábi Kft.

Raj Ráchel tortatervező 17 éve vezeti családi cukrászatát, a Raj Ráchel Tortaszalont, amelyhez három cukrászda tartozik Budapesten, valamint a www.torta.hu webáruház is.

Magyarország legismertebb magyar-zsidó süteményét, Raj Ráchel Flódniját a családi hagyományok és régi családi recept alapján készítik, kizárólag magyar, természetes alapanyagokból (mák, alma, dió és szilvalekvár). 2018-ban a ’100 Most Jewish Foods’ közé választották Raj Ráchel Flódniját New Yorkban.

Szamos édességek – Marcipán Likör Kft.

Szamos Annabella elkötelezetten képviseli a Szamos családi vállalkozást. Csaknem 12 éve járja az országot a Szamos termékekkel, így sok tapasztalatot szerzett a különböző régiók ízléséről,

A Bazilkánál levő adventi vásár egyik kedvenc helyszíne, mert itt a világ minden tájáról megfordulnak vásárlók. Büszkeséggel tölti el, hogy a Szamos termékeket sok országba viszik.

Szamos Marcipán Likőr, szaloncukor, desszertek, pralinék, sütemények, kekszek várják a vásárlókat az adventi vásárban.

 

Kobe Sausasages 

A Kobe Sausasages saját fejlesztésű, népszerű street foodjaival készül az ünnepre!! Az eredeti Kolbice frissen sült kenyértölcsére természetes juhbélbe töltött sertés-, a marha- vagy kacsakolbászkákat tartalmaz szabadon válaszható feltétekkel és szószokkal megbolondítva! Aki nem szeretne kenyeret enni, az sem marad éhesen: a friss saláta ágyon tálalt Kolbites ínycsiklandó grillkolbászkái rá várnak!

A DR. IGNÁCZ KOLBÁSZ MANUFAKTÚRA

A DR. IGNÁCZ KOLBÁSZ MANUFAKTÚRA Békés megyében, prémium minőségű kolbászok gyártására jött létre.

Kézműves termékeinket az igazi, tradicionális, csabai kolbász ízvilága jellemzi. A DR. IGNÁCZ KOLBÁSZ MANUFAKTÚRA kizárólag helyi, magas minőségű alapanyagokból, adalékmentes, prémium minőségű száraz, vastagkolbászt készít. Üzemünkben minimum öt-hat hónapig érlelődnek a kolbászok, a vastagabbak akár egy évnél is tovább, s minél hosszabb az érlelési idő, annál jobban összeérnek az ízek.

Célunk, hogy egész évben elérhető legyen a magas minőségű, sertés kuláréba töltött, száraz házikolbász, és ne csak a hagyományos értelemben vett „kolbász-időszakban” (november - február) lehessen ehhez a kiváló ételhez hozzájutni.

Kolbászaink kizárólag nagysúlyú sertésekből készülnek. A kolbászhús minősége megkerülhetetlen a végtermék kiválósága szempontjából.

A sertés mellett elengedhetetlen a paprika állandó minősége, ezt egy kétgenerációs paprikatermelő család biztosítja számunkra.

A tavaszi ültetésű magyar fokhagymával (amelyet szintén Békés megyéből szerezzük be), durva asztali sóval és minőségi köménymaggal egészül ki a kolbász fűszernégyese.

Termékeink háromféle ízesítéssel, sertés kuláréba töltve készülnek és kerülnek forgalomba: a csemege Misóka (kisfiam beceneve), az enyhén csípős Tradíció és a csípős Feleség.

A száraz, vastagkolbász mellett pácolt, füstölt császárszalonnát is érlelünk és kínálunk vásárlóink számára.

 

Szürkemarha burger - Maronyi Öko Agro Kft

2014-ben egy Budapesten élő magyar család álmait megvalósítva földeket vásárolt Észak-Kelet Magyarországon. A festői környezetben lévő, tökéletes klímával bíró területen hamar mintagazdaságot hozott létre. A minőségi gasztronómiát, kiváló borokat és tiszta-hibátlan élelmiszer alapanyagokat kultiváló tulajdonosok az őshonos magyar fajtákat előtérbe helyezve alakították ki a gazdaság állat állományát és legelőit. Így lett a vezető ágazat a csodálatos, méltóságteljes és őshonos szürkemarha tenyésztés.

A Hungarikumként aposztrofált szürkemarhát, a világ „húsfogyasztói” mindenhol kiváló minőségű kuriózumként tartják nyilván.

A gazdaság jelen pillanatban 700 hektár területen több mint 600 példányos állománnyal büszkélkedik. A ridegtartás eredménye képen az állatok   áprilistól novemberig a szabadban barangolnak és legelnek kedvükre a legelőkön. A kiváló minőségű téli takarmányt is a saját földekről aratott növények adják, melyek adalékanyag és szójamentesek. Az állatok húsa ezért is tökéletesen tiszta és ízletes.

A gazdaság 2018 decemberétől BIO/ÖKO, állat állománya pedig 2019 január 18-tól szintén BIO/ÖKO minősítést kapott.

A tökéletes tőkehús értékesítése mellett, kézműves eljárással készült saját termékek a teljesség igénye nélkül:

  • Borsos szalámi

< >Natúr szalámiPaprikás szalámiCsípős füstölt kolbászCsemege füstölt kolbászPácolt füstölt sonkaHamburger húsGrillkolbász