Legyen újra élettel teli a tér és az ünnep

„Szeretetben. Biztonságban.” – ezzel a mottóval indul 2021-ben az AdventBazilika. Az idén 12 éves rendezvénysorozat tavaly a koronavírus-járvány miatt ugyan hagyományos formájában elmaradt, idén azonban újra a régi formájában tér vissza, hogy átadja a karácsonyi ünnepkör üzeneteit és hangulatát.

Ez évben – a mindenkori szabályozásoknak maximálisan eleget téve - visszatérnek a vásárra a gasztro és kézműves kiállítók a Szent István térre. Ahogy minden évben idén is feldíszítésre kerül egy hatalmas, közös karácsonyfa, mely az óriás adventi koszorúval és betlehemi jászollal együtt végig kíséri az idei AdventBazilika eseménysorozatait. Természetesen november 28-tól minden vasárnap sor kerül az adventi gyertyagyújtásra is.

A vásár ideje alatt minden nap fotókiállítással, jégpályával, valamint selfie automatával várunk kicsiket és nagyokat, továbbá minden délután 16:30-tól a bazilika homlokzatán csodálatos fényfestés kápráztatja majd el a közönséget.


Egy színvonalas adventi vásár hangulata sem lehet igazán ünnepi a megfelelő zenei aláfestés nélkül. Az AdventBazilika közönsége sem szenved majd hiányt kiváló művészek terén. Színpadunkon sztárvendégek mellett, fellép hangszeres együttes, duó, acapella-, gospel- és kamarakórus, sőt handpan koncert is többször kápráztatja majd el a térre látogatókat. 

A helyszíni programokról, valamint a kiállítókról többet tudhat meg folyamatosan frissülő facebook és instagram oldalunkról.

Idei AdventBazilika programsorozatunk célja, hogy a tavalyi év zárt és csendes ünnepe után, idén egy igazi családi karácsonyi élményt nyújtson.

Mert nem múlhat el közös élmény nélkül az advent!