Mindennap szívmelengető programok

Az Advent Bazilika tavaly második alkalommal nyerte el Európa legszebb karácsonyi vására címet és úgy gondoljuk ez a cím kötelez is minket arra, hogy az adventi időszakban ismét megtöltsük Budapest ikonikus terét a karácsonyi várakozás meghittségével és csodájával!

És az igazi karácsonyi hangulathoz a karácsonyfa is hozzátartozik. A tér központjában kap helyett a közel 12 m magas fa, ami idén is meghatározza a Szent István tér hangulatát.

A Bazilika előtt foglalja el méltó helyét a betlehemi jászol és a monumentális adventi koszorú és természetesen nem maradhat el az adventi gyertyagyújtás sem. A karácsonyra várakozás heteiben, minden vasárnap, alkalomhoz illő programok keretében gyújtjuk meg a Hit, a Remény, a Szeretet és a Béke gyertyáit.  

A kicsik nagy kedvence, a korcsolyapálya ismét ingyenesen látogatható mindennap 17:00 órától a 14 év alattiaknak, sőt azokra is gondoltunk, akik felszerelés nélkül érkeznek a térre, ők a korcsolyapálya mellett bérelhetnek cipőket is. 

De remek szórakozást ígér mindenkinek a szelfipont és a kovácsmesterek látványos műhelye is.

A hazai kézműves kiállítók nem hiányozhatnak a Szent István térről. Nagy örömmel tértek vissza sokéves, tapasztalt keramikusok, bőrdíszművesek, ötvösök, de a látogatók találkozhatnak új kiállítókkal és termékeikkel. A közel száz kiállítóban viszont ami közös az az igazi autentikus alkotás, ami nélkül nem is létezhet karácsonyi vásár.

Az ünnep ugyanakkor a gasztronómiáról is szól. Az autentikus téli ízek mellett megtalálhatóak lesznek az igazi kulináris izgalmak is a gasztronómia kalandorainak. 

És végül az örök kedvenc: minden délután 17:30-tól a bazilika homlokzatán csodálatos fényfestés kápráztatja majd el a közönséget, amely előtt 16:30 órától egy színvonalas, zenei koncertet láthatnak a térre érkezők. Különböző művészek kápráztatják majd el a térre érkezőket.


A helyszíni programokról, valamint a kiállítókról többet tudhat meg folyamatosan frissülő facebook és instagram oldalunkról.