Nagy adventi receptverseny

Az ünnepi falatok nemes küzdelme értékes nyereményekért az MKB#20percegészség program és a Sencor támogatásával!

A karácsony szó hallatán mindenkinek feldereng egy illat, egy íz, ami annyira jellegzetes, ami maga a szeretet ünnepe. Minden családban vannak olyan karácsonyi ételek, amik nélkül nem karácsony a karácsony, amik minden évben az asztalra kerülnek és már az illatuk is képes a legszebb gyermekkori emlékeket az eszünkbe juttatni.

Szeretnénk segítséget nyújtani a Szentestére hangolódásban az ízekkel és illatokkal, amik ezeket az ételeket kísérik a karácsonyi készülődés során és amikkel idén a Receptverseny keretében értékes díjakat vihetnek haza a fa alá a nyertesek.

Nagyon fontos, hogy ilyenkor se feledkezzünk el egészségünkről, így a versenyben az egészséges karácsonyi ételek külön kategóriában mérettetnek meg.

A nagy karácsonyi Receptverseny keretében, december elejétől kezdve a vásár facebook oldalán rögzített poszt alatt várják  a szervezők a különböző karácsonyi recepteket. 3 kategóriában hirdetnek majd győztest: karácsonyi főétel, karácsonyi egészséges ételek és karácsonyi sütemények kategóriában. A programot az MKB#20percegészség program és a Sencor támogat.

A recepteket a facebookon lehet elküldeni az oldalunkon rögzített poszt alatt kommentben fotóval együtt. A beérkezett recepteket összesítjük, előszűrjük és a zsűri tagjai ebbél választják ki a három nyertes receptet.

A zsűri tagjai a Boook Kiadó gasztroszerzői és az MKB#20percegészség program gasztromentora:

Márk Szonja, cukrász, az Édesem Tortaműhely tulajdonosa, szakácskönyvíró

 Gondoltam egy merészet, és korábbi, újságírói munkámat hátrahagyva, felnőtt fejjel kitanultam egy számomra teljesen új szakmát, és beálltam cukrásznak.

2009-ben, fejlődésemet dokumentálandó, elindítottam az Édesem blogot, ami azóta túlnőtt a kezdeti célon. Évekig tartó kísérletezgetés és néhány év éttermi cukrászkodás után 2015-ben megnyitottam az Édesem Cukrászdát, amit 2018-ban tortaműhellyé alakítottam át, ahol a tortakészítés mellett nagy érdeklődéssel kísért cukrász workshopokat is tartok. 2016-ban jelent meg az első süteményeskönyvem a BOOOK Kiadónál Édesem süteményei címmel, amelyet később a 3-részes Édesem-sorozat követett.

www.edesem.com

https://www.facebook.com/eeedesem/

https://www.instagram.com/edesem/

Iklódi Dóra

Iklódi Dóra vagyok, gasztroblogger, food stylist, a Cukormentes örömök szerzője. A blogomon és a könyvemen keresztül az inzulinrezisztenseknek, cukorbetegeknek és az egészségtudatosan étkezőknek igyekszem segíteni, mivel én magam is érintett vagyok. Hiszek abban, hogy az életmódváltás nem jár lemondással, és ezt szeretném megmutatni minél több embernek nemcsak online, hanem személyesen, a főzőtanfolyamaimon is.

https://www.facebook.com/wanderfoodwonder/

https://www.instagram.com/doraiklodi/

www.wanderfoodwonder.blog.hu

Görbe „Serpenyővirtuóz” Pali

Mindig is közel állt hozzám a gasztronómia világa, amikor kisgyermekként először léptem a konyhába, felfedeztem, milyen nagyszerű dolgokra is képes az ember, ha az ételek elkészítése során a kreativitását is használja. Az MKB #20percegészség program mentoraként azt képviselem, hogy az egészséges táplálkozás ezt a kreativitást nem gátolhatja, inkább inspirációt ad a kísérletezni vágyóknak!

Instagram: https://www.instagram.com/gorbepalko_blogsale/

Facebook: https://www.facebook.com/serpenyovirtuoz/

SerpenyőVirtuóz Blog: http://serpenyovirtuoz.hu/

Nyeremények:

A nyereményeket a Sencor biztosítja:

-        Sencor STM 787X konyhai robotgép https://www.sencor.hu/konyhai-robotgep/stm-7870 

-        Sencor SES 9020NP automata kávéfőző https://www.sencor.hu/espresso-machine/ses-9020-np 

-       Sencor SBU 7877CH VÁKUUMOS AUTOMATA TURMIXGÉP https://www.sencor.hu/szuper-mixer/sbu-7877ch 

 

A játékszabályzat itt érhető el.